Lewis Hamilton a bokszutcában Sebastian Vettel elé került a Spanyol Nagydíjon, a második helyért járó biztos húsz pontért csak célba kellett volna érnie. Nem sikerült, két körrel a leintés előtt defekt miatt esett ki. “Jó verseny volt számomra, nagyon jól szórakoztam a pályán” – mondta Hamilton.

“Jó érzés, hogy sikerült egyet előrelépnünk és szétválasztanunk a Red Bullokat, tökéletes eredmény lett volna a csapat számára, ha végig tudjuk csinálni. Megesik az ilyesmi, még nem tudom, mi történt, de biztosan meg fogjuk találni az okát. Sok verseny van még hátra.”

“Nyugodtan autóztam a célvonal felé, a gumim viszont két körrel a leintés előtt elszállt. Ilyen az autóversenyzés.”

Jenson Buttont kuplunghiba miatt Michael Schumacher előzte meg a bokszban, a címvédő hiába próbálkozott, a hétszeres világbajnok minden támadását visszaverte. “Szinte lehetetlen itt előzni, Schumacher pedig remekül mozgott” – értékelt Button, aki azért megjegyezte, hogy amikor visszajött a pályára, a német nem sok helyet hagyott neki.

“Nem tudtam elmenni mellette, ez nagyon bosszantó, hiába volt jó a tempónk, előzés nélkül ebből nem tudtunk profitálni. Hamar elkoptattam a gumijaimat, a kuplunggal és a műszerfallal is gondjaim voltak, ez nem olyan eredmény, amit szerettünk vagy megérdemeltünk volna. Nem volt túl jó verseny.”

Martin Whitmarsh csapatfőnök szerint törmelék okozhatta Hamilton defektjét. “Nem klasszikus durrdefekt volt, hanem elillant a levegő a gumiból. Valószínűleg törmelék okozhatta, nehéz ezt most megemésztenie a csapatnak. Egyébként jó állapotban voltak a gumik, ki fogjuk deríteni az okokat.”