Szombaton sokkal rosszabbnak látszott a helyzet

Szombaton sokkal rosszabbnak látszott a helyzet

Rubens Barrichello számára pocsékul alakult a Spanyol Nagydíj szombati időmérője, a brazil – saját bevallása szerint a forgalom miatt – már a Q1 végén kiszállt a versenyből, csak a 17. rajthelyet szerezte meg. A veterán vasárnap kiköszörülte a csorbát, hiszen a futam végén kilencedikként intették le.

“Erős eredmény a szombati csalódás után! Nagyszerűen sikerült a rajtom, öt autót tudtam megelőzni, és a tempónk elég volt arra, hogy a Renault-kkal és a Force Indiákkal maradjak. Még ki kell elemeznünk, de az utolsó öt körben gumiproblémám kezdett kialakulni, ami nélkül sokkal közelebb is végezhettem volna az előttem lévőkhöz. A tegnapot is figyelembe véve nagyon elégedett vagyok” – mondta a verseny után Barrichello.

A veterán csapattársa, Nico Hülkenberg inkább hátrafelé csúszott a versenyen, a 13. helyről indult, de végül csak a 16. lett, ennek ellenére azért azzal ő is elégedett lehet, hogy a futam második szakaszában jó ideig tudta maga mögött tartani williamses elődjét, névrokonát, Nico Rosberget.