Michael Schumachernek idén először kijött a lépés csapattársával, Nico Rosberggel szemben, egész hétvégén gyorsabb volt fiatal honfitársánál. Csakhogy a Red Bull hatalmas előnye miatt ez most nem vigasztalja Schumachert. “Extrém nagy a hátrányunk a Red Bullhoz képest, azt is mondhatnám, rémisztő a különbség” – értékelt Schumacher, aki a harmadik szabadedzésen kétszer is a megengedett sebességnél gyorsabban hajtott a bokszutcában, emiatt 8400 dolláros büntetést kapott. 60 km/órás sebesség helyett egy ízben 99-cel mérték be.

“Nem kérdés, hogy ezen a hétvégén jobban érzem magam az autóban, mint eddig. A Red Bull viszont sokkal gyorsabb a tempós kanyarokban, és ez nem is kizárólag a fejlesztések miatt van: ha a kínai autóval indultak volna, akkor sem lenne más a helyzet.”

“Kicsit messzire kerültünk a McLarentől is, ebből a pozícióból nem álmodhatunk dobogós helyezésről. Mi több, érdemes lesz majd néznünk a visszapillantót is, nem csak előre kell figyelnünk.” Schumacher esős versenyben bízik.

“Nem barátkoztam igazán össze az új fejlesztésekkel” – ismerte el Rosberg. “Michael egész hétvégén gyorsabb volt nálam, remekül vezet. Főleg a kanyarok közepén van gondom, nagyon alulkormányozott az autó, hiába dolgoztam rajta, nem értem el semmit.”

“Sajnos, nem kerültünk közelebb a Red Bullhoz, a hatodik és nyolcadik hely nem az, amiről előzetesen álmodtunk.” Rosberget kiakasztotta, hogy Fernando Alonso majdnem nekiment a bokszutcában, véleménye szerint büntetést érdemelne a spanyol.

Ross Brawn csapatfőnök és Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója szerint előrelépett ugyan a Mercedes, de nem eléggé. “Javítottunk, de a többiek még többet javultak. Csak az látszik, hogy még rengeteg munka áll előttünk” – fogalmazott Haug.