Vettel a semmiből rántott elő héttizedet

Vettel a semmiből rántott elő héttizedet

A hűvös péntekinél sokkal enyhébb, napos időben kezdődött a Spanyol Nagydíj utolsó, harmadik szabadedzése Barcelonában.

20 perc elteltével gyakorlatilag ugyanakkor és ugyanott hagyta el a pályát Kamui Kobayashi és Vitalij Petrov. A sauberes a negyedik kanyar előtt ráhajtott a reggeli eső miatt még apró tócsákat rejtő kerékvetőre, ami után az autó irányíthatatlanul szánkázott keresztül a kavicságyon. Néhány másodperccel később a Renault orosz újonca is hasonlóan járt, de ő az R30-as hátulját és orrát is odavágta a gumifalhoz, így Kína után a csapatnak most is lesz bőven dolga az autó gyors összeszerelésével.

Az edzés a két járgány elszállítása alatt nagyjából tíz percig állt, az igazi körözés ez után, főképp az utolsó húsz percben indult meg. A Red Bull párosa ekkor állt az élre, az első Mark Webbert és Sebastian Vettelt 25 ezred választotta el egymástól, míg Lewis Hamilton majdnem fél másodperccel volt mögöttük.

Az utolsó percekben Michael Schumacher, Jenson Button és Hamilton is közelebb férkőzött hozzájuk, a mclarenes egytizednyire javította a hátrányt, de Vettel két perccel a vége előtt hipp-hopp  bő héttizedet faragott le az idejéből.

Webber már nem javított, valószínűleg a sárga zászlók akadályozták, amelyek Adrian Sutil miatt kerültek elő, akinek Force Indiájában egyszerűen leállt a motor.

A két Red Bull mögött a két McLaren végzett nagyjából megegyező idővel, Schumacher már egy egész másodpercet kapott Vetteltől, az F-ducttal továbbra is felszerelt Ferrarit vezető Felipe Massa 1,2-t, Nico Rosberg és a helyi hős, Fernando Alonso pedig már másfelet. A top10-et Kubica és Sutil zárta.

A minden jel szerint Red Bull-sikert hozó barcelonai időmérő délután kettőkor kezdődik.

Spanyol Nagydíj, 3. szabadedzés, Barcelona, 2010.05.08.