A Spanyol Nagydíj első szabadedzésén a mclarenes Lewis Hamilton végzett az élen, mögötte pedig csapattársa, Jenson Button zárt. A második edzésen a Red Bull volt a leggyorsabb, sem a mclarenesek, sem a ferraris Fernando Alonso nem tudta veszélyeztetni Vettel és Webber legjobb idejét.

“Nagyon-nagyon gyorsak voltak, nekünk nehéz az ő időiket elérni. Persze időnként látunk gyors embereket pénteken, akik aztán szombaton már küszködnek. Reménykedjünk, hogy találunk valamit az autón, amivel közelebb kerülhetünk, ők pedig talán hibáznak, rossz irányba mennek a beállításokkal, és felzárkózhatunk. De normális körülmények között nehéz lesz elkapni őket” – mondta a Red Bullról Alonso pénteken az edzések után.

A mclarenes Button is hasonlóan látta a helyzetet az első nap végén: “Szörnyű kimondani, de azt hiszem, a Red Bull megfoghatatlan a hétvégén. A Red Bull szokás szerint sokkal gyorsabb üres tankkal, mint feltöltve, de így is, úgy is nagyon gyorsak” – nyilatkozta a címvédő.

A Red Bull idén négyből négyszer nyert az időmérőn, úgy tűnik az ötödik siker is valószínű, de sem Mark Webber, sem Sebastian Vettel nem bízta el magát, mindketten tartanak a McLarentől.

“Szerintem a pénteki köridők nem számítanak. Jó dolog gyorsnak lenni, de azt hiszem, a McLaren is nagyon gyors itt. Szerintem délután nem nyomták annyira, holnap biztosan sokkal közelebb lesznek” – utalt az esetleges meglepetésre Vettel.

“Jó napunk volt, a garázsunk mindkét felén simán mentek a dolgok az első és a második edzésen is, és még az időjárás sem zavart bele. De nem érdemes sokat belelátni az időkbe, a McLaren valószínűleg nem mutatott meg mindent” – mondta Webber.

Meglesz az ötödik pole?

Meglesz az ötödik pole?

Meglesz az ötödik pole?


A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh is arra utalt a pénteki edzések után, hogy az időmérőre jelentősen javulhatnak majd:

“A mai szokatlanul hűvös idő miatt nehéz volt megtalálni a legjobb beállításokat, Jenson és Lewis sem volt teljesen elégedett az autóval a második edzés végére. Emiatt a szokásosnál is nagyobb hangsúlyt helyezünk az adatok elemzésére, bízunk benne, hogy az autónknak jól feküdhet a pálya, és hogy a ma délutáni tempónk nem tükrözte hűen a versenyteljesítményt.”