Michael Schumacher nem túl erős visszatérése kapcsán már boldog-boldogtalan megszólalt az elmúlt hetekben, tegnap délután Barcelonában a legilletékesebb, ő maga is beszélt az eddigiekről és a kilátásairól.

“Természetesen az ember jobban örül, ha futamokat nyer. Kína miatt én is csalódott voltam, haragudtam magamra. De ezután más lesz. Ha megnézzük, Kína kivételével megvolt egy trend, a jó irányba haladtam. Nagyon bízom benne, hogy ezután is arra fogok. Elég nyugodt vagyok. Tudom, hogy az autó jelenleg nem tökéletesen fekszik nekem, de nem is gondoltam, hogy visszatérek és rögtön agyonverek mindenkit. Ez egy folyamat, ami jól alakul eddig” – mondta a német.

“Még a sikereim idején is voltak olyan pillanatok, amikor nem alakultak a legjobban a dolgok, akkor is kritizáltak. Ez így természetes, de az embernek ezért is nyugodtnak kell maradnia, arra kell figyelnie, amit tud.”

A Mercedes alaposan átépítette az autóját a Spanyol Nagydíjra, megnyúlt a tengelytáv és radikálisan új légbeömlő került a motorborításra, de Schumacher szerint nem olyan óriási a változás.

Vadiúj légbeömlő

Vadiúj légbeömlő

Vadiúj légbeömlő


“Attól tartok, igazából nincs szó új autóról. Került rá ez-az, hogy gyorsabb legyen. Hallhattak már néhány dologról, a tengelytáv valóban nagyobb lett és aerodinamikai újítások is vannak. Ez a két fő dolog.”
 
A hétszeres világbajnok azt is kiemelte, hogy az átalakított autó miatt nem érez nagyobb nyomást és nem keres kifogásokat, ha így sem sikerül jobb eredményeket hoznia:

“Az ember mindenre találhat kifogást, ha akar. Egyesek most úgy gondolják, hogy ezzel az autóval már jól kell teljesítenem, ha nem, akkor meg bla-bla-bla…. Én nem így gondolkodom, hiszen most először dolgozunk majd ezzel az autóval, és csak ezután derül ki, mi benne a jó, mi a rossz. Egyszerűen optimista vagyok, hogy a Malajziáig tartó trend folytatódik és nem olyan lesz, mint Kína.”