A szezont nyitó tengerentúli versenyek után hagyományosan az első európai futam, a Spanyol Nagydíj hozza minden csapatnál az év egyik legjelentősebb fejlesztési csomagját. Természetesen a Force India is nagyon készül, de a “fegyverkezési versenyben” most a legfőbb céljuk, hogy ne szakadjanak le, maradjanak a nagy csapatok közelében, a top10 határán.

“Marknak (Smith, technikai főnök) és a csapatának erős fejlesztési programja van az idény első felére, természetesen ennek egy része Spanyolországban következik. A gyárban végzett szimulációk nagyon pozitívak voltak, biztos vagyok benne, hogy tartani tudjuk a formánkat, talán egy kicsit előrébb is léphetünk” – mondta a tulajdonos-főnök, Vijay Mallya.

“Persze a többi csapatnál sem alszanak, Barcelonában meglátjuk, ki mennyit mozdul előre, de a gyárban és a szélcsatornában végzett munka, a pályán látott alkalmazás alapján úgy vélem, hogy egy kicsit előnyben lehetünk másokhoz képest.”

Adrian Sutil egyetért a főnökkel, a német is az első tíz közé várja önmagukat mind az időmérőn, mind a futamon.

“Lesznek mindenféle aerodinamikai újításaink az autón, csiszoltunk az első szárnyon és a terelőlemezeken, mechanikai módosítások is vannak, amelyekkel a lassú kanyarokban szeretnénk javulni.”

A pontszerzés már alapelvárás

A pontszerzés már alapelvárás

A pontszerzés már alapelvárás


“Azt hiszem, jó formában várjuk Spanyolországot, szerintem megtartjuk a pozíciónkat. Természetesen nem tudhatjuk, hogy a többiek mit csinálnak, de a fejlesztési verseny annyira kiélezett, hogy már egy-egy tizedet is nagyon nehéz találni bárkinek. Mi nagyon versenyképesek voltunk az első négy futamon, nem gondolom, hogy ez megváltozna. A csapatnál nagyon jó a hangulat, jók a kilátások, szerintem jó irányba tartunk. A Q3 és a pontszerzés a cél, csalódást jelent, ha ezt nem valósítjuk meg.”

A Force India egyébként nemcsak az autót, de a már eddig is a legnagyobbak közé tartozó motorhome-ját is átalakította, az átépítés után után a kétemeletes acél- és üvegpalota még modernebb, kényelmesebb lett, és a tetőre egy terasz is került.