Michael Schumacher vártnál gyengébb szezonkezdése mindenkit foglalkoztat. A háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewart az első négy futam után úgy látja, hogy a 2010-es Schumacher már egyértelműen nem ugyanaz, mint aki korábban a Ferrarival győzelmet győzelemre halmozott.

“Hogy a kor, a jólét, kivételezettség teszi-e, nem tudom, de afelől semmi kétségem, hogy Michael már nem ugyanaz az ember, mint aki volt. Az ember három év kihagyás után visszatérve nem 100-as égőt kapcsol fel. Talán ha hatvanast éget most” – mondta a legendás skót pilóta a Daily Mailnek.

Stewart szerint Schumacher legfőbb gondja az lehet, hogy nem tud alkalmazkodni a nem tökéletes autóhoz, ez viszont azt is jelenti, hogy ha az új, átalakított Mercedesszel sem remekel, akkor versenyzőként tényleg megkopott már, és talán érdemes lesz meggondolnia a végleges visszavonulást.

“Én úgy látom, hogy ha az autó nem tökéletes, Michael nem tud úgy teljesíteni, míg mások, például Jim Clark (1963 és ’65 világbajnoka) nagyon is jól tudtak vezetni egy rossz autót. Szerintem Michael nem képes erre. Ha az új autóval sem hozza az eredményeket, tényleg bajban lesz.”

“Szerintem nem kellett volna visszavonulnia 2006-ban, mert volt még benne akkor, de most lehet, hogy végleg kidolgozza magából a Forma-1-et.”

A Red Bull-os Mark Webber szerint majd Monacóban derül ki igazán, hogy ez a Schumi az a Schumi-e.

Monacóban bizonyíthat

Monacóban bizonyíthat

Monacóban bizonyíthat


“Monaco után látjuk meg, valójában milyen formában van. Ő is tudta, hogy nem fog azonnal agyonverni mindenkit, hogy szoknia kell a versenyzést. Nem naiv. Barcelonában és Monacóban már jobban otthon érzi majd magát, Monaco főképp olyan hely, ahol csak be kell kapcsolni Michaelt és repeszt. Ha idén nem így lesz, akkor már beszélhetünk róla, hogy gondjai vannak az autóval” – magyarázta Webber a BBC-nek.

Az ausztrál azt is hangsúlyozza, hogy a Forma-1-es autók három év alatt óriásit változnak, így Schumachernek újra kell tanulnia a vezetést, de szerinte a német ebben erős. Arról, hogy a hétszeres világbajnok “szavatossága lejárt-e”, Webber csak igen óvatosan beszél.

“Nehéz kérdés ez olyan valakinek, aki most is ellene versenyez, mert lehet, hogy a következő futamon elsöpör mindenkit, az ember pedig nem szeretne hülyét csinálni magából egy ilyen kijelentéssel. Ahogy mindig is mondtam, le a kalappal előtte, nagyon bátor döntés volt visszatérni, megméretni magát a csúcson. Hihetetlen sportember, mindig is az volt. Monaco után meglátjuk, akkor kiderül, hogy a válasz is olyan kemény-e, mint a kérdés.”