Történetében először vállalkozott a Sunday Times arra, hogy összeállítsa Nagy-Britannia és Írország leggazdagabb sportolóinak listáját. A Forma-1-ben sok évet lehúzott, a Ferrarival kis híján vb-címet nyert Eddie Irvine ugyan hét évvel ezelőtt befejezte aktív karrierjét, ennek ellenére remek pozíciót foglal el a listán.

A jelenleg Miamiban élő Irvine Írország leggazdagabb sportolójának számít, az összesített listán pedig az ötödik helyre került nyolcvanmillió fontos (közel 25 milliárd forintos) tavalyi keresetével. Irvine lényegesen gazdagabb a jelen brit sztárjainál, a tavalyi világbajnok Jenson Button tudott hozzá a legközelebb kerülni, aki 43 millió fontos (13 milliárd forintos) bevételével a tizedik helyen végzett.

Lewis Hamiltonnak be kellett érnie a 15. hellyel, a 2008-as bajnok tavaly 35 millió fontot (11 milliárd forintot) keresett. Irvine mögé futott be a legendás Jody Scheckter 60 millióval, Dave Richards hetedik lett, míg David Coulthard és Nigel Mansell holtversenyben a nyolcadik helyen zárt 50 millió fonttal.

Irvine ingatlanbefektetésekkel tett szert nyolcvanmilliós keresetére, az F1-esek közül csak egy még nagyobb veterán, az egykor a Lotusnál szerepelt Johnny Dumfries tudta megelőzni 110 millió fontos (34 milliárd forintos) bevétellel.