Kihasználta a Kínai Nagydíjat követő szünetet a Lotus, intenzív teszteket csinált végig a T127-02 jelű kasztnival, mindkét autóját felszerelte a Spanyol Nagydíjra készített fejlesztési csomaggal, valamint átvette a versenyautók színére fényezett új kamionjait is.

“Kezdődik az európai szezon, minden csapat elhozza az első versenyre új fejlesztéseit” – mondta Mike Gascoyne technikai igazgató. “Nagyon reméljük, hogy a mi csomagunk sokkal jelentősebb lesz, mint riválisainké, a kezdeti specifikációkat nagyon hamar véglegesítenünk kellett, azóta a tökéletesítésen dolgoztunk. Rengeteg módosítást hajtottunk végre, többek között új első szárnyak is készültek, de persze ki kell várnunk, hogy a többieknek mit sikerült összehozniuk.”

“Mindig izgalmas Barcelonába látogatni, mert a csapatok eddig tartogatják az első nagy fejlesztéseiket” – fogalmazott már Heikki Kovalainen, aki a szünetben karácsony óta először látogatta meg családját. “Nagyon gyors pálya, télen sok időt töltöttünk itt, úgyhogy jól ismerjük. Teljesen más körülményekre kell felkészülnünk, mint amilyenek a következő, monacói versenyen várnak majd minket.”

“Alig várom, hogy visszaülhessek az autóba” – lelkesítette magát Jarno Trulli. “Eddig kicsit balszerencsés voltam, de igyekszem az eddigieket elfelejteni. Kíváncsi vagyok, meddig jutunk az új fejlesztésekkel, a szünetben végig kapcsolatban voltam a csapattal, szerintem tehetünk egy jókora lépést előre.”