2010-ben a Sauber hétévnyi mclarenes tesztpilótáskodás után adott újra versenyzési lehetőséget Pedro de la Rosának. A spanyol tapasztalata minden bizonnyal sokat ér a svájci alakulat számára, de a pályán nyújtott teljesítménye, pontosabban a versenyzésbe való lassú visszarázódása azonban már kritikát váltott ki a tulajdonos-főnökből, Peter Sauberből.

Ennek kapcsán természetesen meg is indultak a pletykák a 39 éves spanyol lecseréléséről, de la Rosa helyével kapcsolatban az állítólag szponzori pénzeket is mozgósítani tudó venezuelai Pastor Maldonadót és az olasz Luca Filippit emlegetik.

De la Rosa régi barátja és támogatója, egyben a spanyol autóklub elnöke, Carlos Garcia egyszer már cáfolta, hogy a Sauber elküldené a pilótát. A befolyásos spanyol most újra leszögezte ezt, azonban azt is hozzátette, hogy igyekeznek anyagiakkal is megtámogatni a dolgot a szűkös pénzügyi kerettel rendelkező csapatnál.

“Jelenleg semmi nem mutat arra, hogy de la Rosa ne fejezné be a szezont a Saubernél. A szerződése szerint Pedrónak nem kell pénzt vinnie a csapathoz, de azért dolgozunk néhány támogató beszervezésén” – nyilatkozta az AS-nek Garcia.