Egy ideig reális veszélynek tűnt, hogy az európai légtérhasználati korlátozások miatt a csapatok autói és a felszerelés többi része nem érkezik vissza időben a bázisokra. Ez megnehezítette volna a Spanyol Nagydíjra való felkészülést, amelyre szinte minden istálló új alkatrészeket készített.

Szerencsére a korlátozásokat időben feloldották, így a munka mindenhol visszatért a rendes kerékvágásba, több csapatnak már hazaérkeztek autói, néhány még úton van. “Kétlem, hogy ez a kis kavarodás komoly nehézségeket okozna számunkra” – fogalmazott Christian Horner, a Red Bull főnöke.

“Szerencsére a Kínai és Spanyol Nagydíj között van egy extra hét, a pár napos szállítási csúszásnak minimális a hatása.” Legkésőbb szombatra a Renault-nál is mindenki visszaérkezik az angliai bázisra, de a nyilatkozatok szerint nem lesz gond a Sauber, a Lotus és a Force India felkészülésével sem, bár utóbbi istálló néhány tagja csütörtökön még Sanghajban várakozott, pénteken azonban ők is felférnek egy induló charterre.