A Force India az idénykezdet előtt jelentette be, hogy technikai főnöke, James Key elhagyja az alakulatot, majd rövidesen az is kiderült, hogy az angol szakember a Kínai Nagydíjtól a Saubernél veszi át ugyanezt a posztot a távozó Williy Rampftól. A svájci csapat veterán spanyolja, Pedro de la Rosa szerint nagyot fogtak Keyjel.

“James nagyszerű fickó. Nagyon jól átlátja, hogy mitől lehet gyorsabb egy autó, és sok-sok tapasztalatot is hozott magával. Bár fiatal, nagyon tapasztalt. Szerintem igazán nagy érték számunkra, alig várom a közös munkát!” – mondta a 38 éves mérnökről a vele egyidős versenyző.

“Ő a megfelelő ember, már a versenyhétvégén is látszik, tudja, miről beszél. Tudja, mik a gyenge pontjaink, és máris azokra koncentrál. Mindig jó, ha más környezetből érkező, korábban más autókkal dolgozó ember friss elképzeléseket hoz. A nagy csapatoknál is ez van: egy-két évente friss embereket igazolnak más csapatoktól, szerintem kiváló döntés volt a Saubertől őt szerződtetni” – magyarázta az Autosportnak de la Rosa.

A régi csapatok közül az első négy futam után mindössze a Sauber áll pont nélkül, az alakulat nyolc lehetősége közül mindössze egyetlen alkalommal sikerült a rajtot célba érésre váltani, de de la Rosa azt ígéri, hogy a Spanyol Nagydíjra ők is új fejlesztésekkel érkeznek: “Jön egy új csomag. Jónak tűnik, örülünk neki!”