A Kínai Nagydíjon a Ferrari két pilótája érdekes helyen versenyzett egymással: a 19. körben a boksz felé menet Massa – saját elmondása szerint – megcsúszott az utolsó kanyarban, így a bokszbejárat előtt Alonso mellé ért, a fűre szorította és megelőzte. A spanyol előbb cserélt kereket, míg a brazil mögötte várakozott és így több pozíciót is veszített.

Bár a csapatnál mindenki azt hangsúlyozta, hogy a történtek beleférnek a verseny kereteibe, természetesen felmerült, hogy a szokatlan előzés vajon hogyan befolyásolja a két pilóta további viszonyát. A Ferrarinak cseppet sem tetszett, hogy a média ezzel foglalkozik.

“A Kínai Nagydíj után néhány sajtótermék Felipe Massa szavait a szövegkörnyezetből kiragadva közölte, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy Fernando Alonso bokszbejárati előzése kapcsán viszályt szítson a két pilóta között. Azonban mindkét versenyző világosan fogalmazott a verseny után: ez az epizód semmit sem változtat kettejük kapcsolatán. Felipe és Fernando a csapat szerelőivel együtt ugyanazon a repülőn utazik vissza Európába” – közölte a csapat.
 
A Ferrari egy második közleményben is foglalkozott a témával, a csapat egyik szóvivője a repülőről jelentkezett telefonon:

“A Fernando és Felipe közötti történés a verseny egyetlen részlete volt, így is kellene kezelni. A pilótáink tudják, hogyan kell viselkedni a pályán, és ezt ezúttal is bizonyították. Természetesen mindketten győzni akarnak, ebben a szellemben lépnek pályára, de tiszteletben tartanak egy egyszerű szabályt: a csapat érdeke mindig az egyén érdeke előtt áll.”
 
Érdekes kérdés persze, hogy ha valóban semmilyen viszály nincs a két pilóta között, a Ferrari miért érezte szükségesnek cáfolni a híreket…