A Kínai Nagydíj időmérőjén a Red Bull 2010-ben már második alkalommal szerezte meg a futam első rajtsorát. Sebastian Vettel és Mark Webber azonban nem váltotta dobogós helyre a rajtpozíciót, a két versenyzőt elnyelte a forgatag, végül csak a 6. és 8. helyen értek célba. A csapatfőnök, Christian Horner szerint a kaotikus körülmények okolhatók a kudarcért.

“Távolról sem sima futam, nehéz körülmények, de a 6. és 8. hely is értékes pontokat jelent. Természetesen bosszantó, hogy egy száraz, zavartalan futamon viszont az ellenfelek valószínűleg a bottal üthették volna a nyomunkat!” – mondta Kínában az angol.
 
Annak ellenére, hogy az első négy futamon a Red Bull alig-alig váltotta pontokra a benne rejlő potenciált, Horner pozitívnak látja az évkezdést.
 
“Tudjuk, hogy az autónk gyors. A kínaihoz hasonló körülmények között a stratégia mellett szerencsének nagy befolyása van, és persze ha a 7-8. helyről indul valaki veszítenivalója sincs annyi. De mi úgy indulhatunk vissza Európába, hogy négy nagyon különböző pályán kétszer 1-2. és egyszer 1. és 3. rajthelyet szereztünk. Szóval azt hiszem, bőven van pozitívum. A Ferrari sem szerzett sok pontot, a bajnokság állása pedig lényegéből fakadóan ingadozik” – magyarázta az Autosportnak Horner.

A csapatfőnök a viszonylagos eredménytelenség ellenére arról is meg van győződve, hogy a csapat működése sosem volt jobb.

“Ez egyértelmű, semmi kétség. Itt nem a stratégián vagy a csapat működésen múltak a dolgok. Úgy gondolom, hogy semmi probléma a mérnökök és a versenyzők kommunikációjával, mi is pont ugyanazokat a döntéseket hoztuk, mint Lewis (Hamilton)” – utalt megint a szerencsére Horner.