A második szabadedzés megerősítette a délelőtti gyakorlás eredményét, a sanghaji pályán a McLarenek és a Mercedesek tűnnek a leggyorsabbnak. Délután Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Jenson Button és Michael Schumacher alkotta az első négyest.

Az első edzésen látott nagy különbség eltűnt az élmezőnyből, igaz, hogy kicsit lemaradva, de a két Red Bull is felkapaszkodott az 5-6. helyre. A Renault Kubicával, a Force India Adrian Sutillal újra ott van az első tíz között, és a Toro Rossó-s Jaime Alguersuari is gyors volt. Csapattársa, Buemi a délelőtti balesete után a második edzést a garázsban töltötte.

A Ferrari vagy lassú, vagy csak megint nehézre tankolt autóval körözött, mindenesetre Alonso 1,4 másodperces hátránnyal még épp megcsípte a 10. helyet, Massa pedig közvetlenül mögötte, de Hamiltonhoz képest már 1,7-es lemaradással zárt.

A délelőttel ellentétben ezúttal nem történt komolyabb incidens, egyszer Vitalij Petrov pördült meg látványosan, Buttonnál a sebességváltó rakoncátlankodott egy kicsit, Heikki Kovalainen Lotusában pedig az olajnyomás, ezen kívül azonban csendesen, zavartalan munkával telt az edzés.

Kínai Nagydíj, 2. szabadedzés, Sanghaj, 2010. 04. 16.