Nagy a káosz a Ferrarinál Felipe Massa körül: brazil források úgy tudják, hogy a dél-amerikai szerződését meghosszabbítják három évvel, a csapat viszont hivatalosan nem mond semmit. Még a vezér, Luca di Montezemolo sem akar a szerződésekről beszélni, talán azért, mert egyre több helyről hallani, hogy 2011-től Robert Kubica váltja Massát.

Természetesen az érintetthez is eljutottak az átigazolásról szóló hírek, de egyelőre nem foglalkozik velük, csak arra koncentrál, hogy a Renault-val a lehető legjobb eredményeket érje el. Kubica egyébként nem zárja ki a váltás lehetőségét, mégsincs nála napirenden a kérdés.

“Már tavaly is voltak pletykák a Ferrariról, most felbukkantak újra” – mondta Kubica. “Meglátjuk, az biztos, hogy a pletykák jelenleg valóban nem többek pletykáknál. Dolgozom tovább, koncentrálok minden egyes versenyre, melyen jelenlegi csapatom színeiben indulok.”

“Számomra nagyon-nagyon világos, hogy akármi történik is velem a jövőben, az nincs hatással a mostani helyzetemre. Nem gondolok minden egyes percben a következő évre vagy a jövőmre.” Kubica úgy gondolja, akár a Renault-val is lehet esélye a győzelemre, példaként a Brawn GP-t említette, mely a semmiből előbukkanva szerzett világbajnoki címet.

Kubica, aki nagyon elégedett a Renault-nál uralkodó hangulattal és véleménye szerint kitűnő környezetben dolgozhat, a Kínai Nagydíjon fekete karszalaggal és lengyel zászlós fejtámlával indul, így tisztelegve a múlt hétvégén, repülőbalesetben elhunyt lengyel államfő és a többi áldozat előtt.