Felipe Massa ferraris szerződése az idei év végén jár le. A brazil először 2007-ben hosszabbított a csapattal, de az ismétlés egyelőre bizonytalannak látszik. Német és brazil lapok a múlt héten már arról írtak, hogy Massa hamarosan újabb szerződést kap Maranellóban, de a megbízható forrásokkal rendelkező olasz sajtó eddig nem támasztotta alá ezt.

A Sportevai című lap konkrétan is rákérdezett a csapat 2011-es felállásának ügyére, de a Ferrari képviselője azt mondta, hogy “ez a téma jelenleg nem elsődleges”. Több lap is ragaszkodik ahhoz, hogy a jelenleg a Renault-nál versenyző Robert Kubicát nem lehet kihúzni az esélyesek közül, mivel annak ellenére, hogy a lengyel többéves szerződést kötött a francia csapattal, bizonyos – valószínűleg eredményekre vonatkozó – feltételek miatt akár az év végén is távozhat.

A Ferrari már jó ideje érdeklődik Kubica iránt, tavaly a sérült Massa helyettesítésével kapcsolatban is megkeresték, és az is mellette szólhat, hogy a Forma-1-es mezőnyből ő Fernando Alonso legjobb barátja.