Bár a tavaly Brawnként bajnokságot nyerő Mercedes GP-t a négy nagy közé sorolják, a brackelyi alakulat eddig nem volt igazi ellenfél a Red Bull, a Ferrari és a McLaren számára, három futam alatt mindössze egyetlen dobogós helyezést tudnak felmutatni. A csapat vezérigazgatója, Nick Fry ennek ellenére biztos benne, hogy hamarosan ők is az élen küzdhetnek majd.

“Szerintem nagyon erős csapat vagyunk, bolond, aki alábecsül minket! Nagyszerű embereink vannak, Ross Brawn személyében miénk a legjobb technikai vezető, nálunk van a legjobb autógyártó és motorszállító és két fenomenális versenyzőnk van!”

“Ezek alapján erősek leszünk, és a pénzeszközök is megvannak a jó munkához. Erősek leszünk idén! Hogy megnyerjük-e a bajnokságot, nem tudom, de ott leszünk az élen!” – ígérte Fry.

Bár az idén visszatért Michael Schumacher eddig nem ért el kiemelkedő eredményt, a 41 éves német már így is lenyűgözte Fryt:

“Szerintem Michael egészen kivételes. Az általa nyújtott információk – sosem láttam még ilyet, és nem is csak a megbeszélésekre gondolok. Ha az ember felveszi a fejhallgatót, elképesztő dolgokat hallhat. Az időmérőn úgy ment körbe, hogy közben szinte közvetítést adott. Az FIA-sok, akik szintén hozzáférnek, egészen odavoltak, hogy egy pilóta ilyenre képes!”

“Minden futamon tanul, lassan, de biztosan fejlődik. Jól kezelte a malajziai csalódást, elég érett ahhoz, hogy tudja, előfordul az ilyesmi. A pozitívumokat viszont magába szívta, én semmiképpen sem írnám le őt!”

Fry nagyon elégedett Nico Rosberggel is, a fiatal német szereplésében bizonyítékát látja annak, hogy jól választottak.

Rosberg fényesen bizonyít

Rosberg fényesen bizonyít


“Nico teljesen az elvárásaimnak megfelelően teljesít. Ő volt a legelső jelöltünk, még Michael és Nick (Heidfeld) előtt, Ross-szal úgy gondoltuk, hogy ragyogó versenyző. Már a Mercedes érkezése előtt akartuk őt, és igazolta is, amit gondoltunk róla. Tudom, hogy a paddockban egyesek nem tartották olyan sokra, de azt hiszem, mostanra őket is meggyőzte. Most Malajziában és az egész idényben nagyon jól szerepel. Igazán magabiztos, jól teljesít az időmérőn, szépnek látszik a jövője.”