A mind a nézők, mind az F1-es szereplők által egyöntetűen unalmasnak bélyegzett szezonnyitó Bahreini Nagydíj után két hete Ausztráliában, majd a múlt vasárnap Malajziában is izgalmas vagy legalábbis nézhető verseny zajlott.

Az F1 ura, Bernie Ecclestone Bahrein után azt állította, hogy nem szabad azonnal ítéletet mondani, mostanra azonban ő is úgy látja, hogy csak az időjárás javított a versenyen.

“Senki ne dőljön be, csak szerencsénk volt az esővel!” – mondta. “Valamit tennünk kell. Most először a csapatok is felismerték, hogy cselekedni kell – de nincs szükség megfordított rajtrácsra, csak legyen több előzés!”

Ecclestone, aki korábban már kritizálta a csapatokat amiatt, hogy a saját sikerük érdekében szem elől tévesztik a Forma-1 javát, most is úgy gondolja, hogy le kellene mondani az állandó aerodinamikai  fejlesztésekről: “legyen kisebb az első szárny és dobják ki a dupla diffúzort” – mondta a kisember.

Bernie-nek arra is van megoldása, ha ezzel sem sikerül javítani a versenyt: “miért ne sorsolhatná egy csinos lány az első tíz rajthelyet?”