A nagy visszatérő Michael Schumachernek ismét nem sikerült legyőznie csapattársát, Nico Rosberget, csak nyolcadik lett, miközben a másik német a második kockából rajtolhat. “Természetesen csalódott vagyok, ennél lényegesen több volt ebben az edzésben” – ismerte el Schumacher, aki azt is bevallotta, hogy az esőgumik miatt gyengélkedett.

“Ma sok múlt a gumikon, az időzítésen, hogy mikor, melyiket használjuk. Ami a Q3-at illeti, az első körömben óvatos voltam, hogy biztosan legyen mért köröm, nem akartam hibázni. Ez azonban hiba volt, mert a második körben a gumik már nem tapadtak annyira, így harmadik próbálkozásra sem sikerült javítanom.”

“Ez egyfelől időzítési kérdés, másfelől még mindig vannak dolgok, amelyekhez hozzá kell szoknom. Ezek az esőgumik például teljesen mások, mint korábban.” Schumacher a Q3-ig élvezte az edzést, mert a Mercedes végre igazán jól működött.

“Minden lehetőségünk megvolt rá, hogy az aktuális körülmények között elöl legyünk, minden jól működött. Holnapra ugyanilyen időt jósolnak most, majd meglátjuk, hogy tényleg így lesz-e. Hasonló körülmények között minden a szerencsén múlik, ilyen szempontból a nyolcadik hely nem is ideális: a mezőny közepén bármibe belekeveredhet az ember, de az is igaz, hogy akár előre is lehet kerülni.”