Ha valamikor, az esőben általában jól versenyző Adrian Sutil vasárnap megmutathatja majd, mit is, tud, a negyedik helyről rajtolva pályafutása eddigi legjobb dobogós esélyét szerezte meg a Maláj Nagydíj időmérőjén.

“Nagyszerű volt számunkra a kvalifikáció! Ahogy vártam, négykor elkezdett esni. Nehéz volt, a körülmények folyamatosan változtak, fontos volt a jó gumit választani. Azt hiszem, jó munkát végeztünk, mindegyik etapból kihoztuk a maximumot. Nagyon örülök a pozíciómnak, igazán megérdemelte a csapat!”

Az előző két futamon pontot szerző Vitantonio Liuzzi holnap a 10. rajtkockából indul, kemény futamot vár:

“Elégedettek lehetünk a Q3-as továbbjutással, ez volt a mai cél. Jó időmérő volt, a Q3 nagyon vizesen indult, mint tavaly Brazíliában, de a végére gyorsan száradt. Az utolsó körömön blokkoltam a fékkel, így az elszállt, de ez van. Holnap kemény verseny lesz ebből a pozícióból. Sok gyors autó van körülöttünk, de ahogy láthattuk, mi bármilyen körülmények között erősek vagyunk.”

A tulajdonos-főnök, Vijay Mallya nagyon büszke az egész csapatra:

Az idei legjobb eredmény

Az idei legjobb eredmény


“Ragyogó csapatmunka volt a mai, nemcsak a pilóták részéről, de a bokszutcában és a garázsban is! Az adatok és az előrejelzés értelmezése és alkalmazása, a pilóták döntései gyönyörűen összevágtak, az eredmény pedig az idei legjobb időmérős teljesítményünk. Jó helyzetben várjuk a futamot, de azt is tudjuk, hogy csak a holnapi eredmény számít igazán. Nem akarom jóslatokkal kísérteni a szerencsénket, de nagyon remélem, hogy sok pontot gyűjthetünk!”