Fauzy versenyen is indulhat?

Fauzy versenyen is indulhat?


A maláj hátterű újonc Lotus-csapat a pénteki első szabadedzésen Heikki Kovalainen helyett a hazai tesztpilótáját, Fairuz Fauzyt küldte a pályára. A 27 éves versenyző a télen már többször is vezette az autót, Sepangban ezúttal 19 kört ment, legjobbja 1,3 másodperccel maradt el a veterán csapattárs Jarno Trulliétól.

Fauzy ezzel együtt kimondottan bizakodóan nyilatkozott az edzés után: “Jól ment, nagy élmény volt. Különleges volt ez számomra, de a végén problémám volt, ezért nem lehettem gyorsabb. Tony (Fernandes, csapatfőnök) megemlítette, hogy valamelyik futamon versenyezhetek idén, meglátjuk, mi lesz ebből, szerintem óriási lenne” – mondta a BBC-nek a maláj pilóta.

Fernandes egyelőre nem siette el a megerősítést, a főnök pár nappal ezelőtt épp azt hangsúlyozta, hogy Trulli és Kovalainen tapasztalata többet ér, mint a fizetős pilóták esetleges milliói, ezért még ő fizet nekik:

“Ha az ember komolyan akarja csinálni a Forma-1-et, akkor az elérhető legjobb pilótákat kell alkalmaznia. A csekkek bekasszírozása rövid távú szemléletre vall” – mondta a maláj üzletember.