Sebastian Vettel idén kettőből kettő időmérő edzést nyert meg a Red Bullal, a német azonban attól tart, hogy Malajziában már nincs akkora fölényben a csapat, mint Bahreinben és Ausztráliában volt. Vettelt csak Lewis Hamilton előzte meg a második szabadedzésen, de nem volt elégedett.

“Nem vagyok százszázalékosan boldog, egy kicsivel gyorsabbnak kell lennünk” – nyilatkozta Vettel. “A McLaren és a Mercedes nagyon gyorsnak tűnik, a Ferrari talán átlagos tempójú hosszú etapokat teljesített. Meg kell néznünk, hol állunk a mai nap után, csak ez után tűzzük ki a célokat. Persze a Q3 a minimum, és szeretnénk a lehető legelőrébb végezni.”

Sepangban is rakoncátlankodott a Red Bull, Mark Webbernek motorhibája volt a második edzés elején, az ausztrál mégsem aggódik az autó miatt. “Soha nem jó, ha a pénteket megzavarja egy ilyen hiba, sok időt veszítettünk, de az autó jónak tűnik, különösen a gyors részeken. Nem érzek gyenge pontot a gyors és lassú kanyarokban sem, mindkét fajtában jók vagyunk. Cseppet sem ideális elveszíteni egy motort, most mégis ez történt.” Webber szerint olyan blokkról van szó, mely korábban már sokat futott, így csapattársához hasonlóan nem aggódik a megbízhatóság miatt.