Ahogy délelőtt, délután is Lewis Hamilton volt a leggyorsabb Sepangban, a McLaren versenyzője eddig uralja a Maláj Nagydíj edzéseit. A 2008-as bajnok mögött egymástól hajszálnyi különbségre a Red Bull-os Sebastian Vettel és a mercedeses Nico Rosberg végzett, őket pedig Jenson Button és Michael Schumacher követte – a hétszeres világbajnok volt az utolsó, aki fél másodpercen belülre jutott Hamiltonhoz képest.

Schumacherék mögött jelentős szakadék következett, a hatodikként végző renault-s Kubica már majdnem egy másodperccel, a hetedik Fernando Alonso pedig közel másféllel autózott rosszabb időt az élen záró mclarenesnél. Még gyengébben ment a másik Ferrarival Felipe Massa, aki az edzés végén csak a 19. helyen állt, de utolsó, lágy gumikon teljesített gyors körén is csak a 15. helyig kapaszkodott, több mint egy másodperccel maradt el a spanyoltól. A brazil pilótának gondja volt az autó hátsó részével, bár a csapat a végére állítólag kijavította a problémát.

Massa nem villogott

Massa nem villogott


Javíthatatlan volt azonban Mark Webber autója, a délelőtt már hűtési problémákkal küszködő ausztrál már az edzés elején egyszerűen kiállt a kavicságyba és kiszállt, miután az RB6-os motorja megadta magát. A Red Bullnál továbbra is hemzsegnek a hibák, délelőtt Vettelnél a fékek viselkedtek furán és a motor is erőtlen volt egy darabig.

A két edzés között esett a pályán, de a délután folyamán egyre közeledő, az utolsó percekre várt csapadék nem érkezett meg végül, ennek ellenére azonban többen is megcsúsztak itt-ott, a pilóták nehezen boldogultak a lágyabb gumikkal.

Maláj Nagydíj, 2. szabadedzés, Sepang, 2010. 04. 02.