Jó pozícióból várhatja a Mercedes GP a Maláj Nagydíj időmérő edzését, a pénteki szabadedzéseken Nico Rosberg és Michael Schumacher is jól szerepelt. “Minden a tervek szerint alakult ma, jól haladtunk mindkét edzésen” – nyilatkozta Rosberg. “Nagyon hasznos volt az a munka, amit a gumikkal végeztünk, de lesz még dolgunk este, ha még tovább akarunk javulni a szombati kvalifikációra. Malajziában mindig kemény vezetni a hőség és a páratartalom miatt, de Sepang így is az egyik kedvenc pályám.”

“Összességében elégedett vagyok a mai munkánkkal, úgy alakultak az edzések, ahogy előre elterveztük” – értékelt Schumacher. “Volt ugyan egy kis gond a fékkel, emiatt egy kicsit később mehettem csak ki a pályára, a tempó azonban megvolt. Ugyanakkor realistának kell lennünk a teljesítményünkkel kapcsolatban, amely itt még mindig elmarad az élmezőnyétől. Mivel széles a pálya, itt-ott lehet nyerni egy kis időt, de a szombati időmérő mutatja majd meg, hol is állunk pontosan.”

“A két száraz edzésen a tervezett program nagy részét el tudtuk végezni, a hangsúly a gumik próbálgatásán volt” – árulta el Ross Brawn csapatfőnök. “Mivel minden csapat eltérő ütemterv szerint dolgozott, nehéz megállapítani, hol is állunk igazából, mindenesetre bizakodóak és elégedettek vagyunk.”