Lewis Hamilton nagyot dühöngött az Ausztrál Nagydíj leintése után, amiért csapata kétszer hívta ki kerékcserére, miközben csapattársa, Jenson Button egyszer állt ki és nyert. Hamilton szerint a második kiállás nélkül kettős győzelmet arathatott volna az istálló, Martin Whitmarsh csapatfőnök szerint azonban jó döntés született.

“Lewis időt veszített Kubica mögött, a gumik is elkezdtek szemcsésedni” – mondta Whitmarsh. “Mi azt láttuk, hogy Schumacher kiállt és szárnyalt, ugyanez történt Webberrel is, körönként egy másodperccel gyorsultak fel.”

“Abban a pillanatban, amikor Lewist kihívtuk, úgy éreztük, hogy ez a jó döntés. Gondolatban, utólag újrajátszva a futamot, valószínűleg kibírták volna az abroncsok és kettős győzelmet arathattunk volna. Csalódottak voltunk, mert Lewis fantasztikusan vezetett, csapatként hoztuk a döntést, amelyért én vagyok a felelős.”

“Szomorú vagyok, mert kedvezőbben is alakulhattak volna az események, összességében mégsem bánok semmit, mert akkor úgy gondoltuk, hogy a lehető legjobb döntést hozzuk.” Hamilton már a verseny alatt is hisztizett, miközben Alonsót próbálta – hiába – megelőzni, a csapatrádión azt kérdezte a csapattól, hogy “kinek az ötlete volt a második csere?” Gyorsan hozzá is tette, hogy szerinte borzasztó ötlet volt, ezért a kirohanásért azonban Whitmarsh védelmébe vette.

“Lewis szenvedélyesen fejezte ki magát a rádión. De ő pontosan ilyen, szenvedélyes és szeret nyerni. Mindent jól akar csinálni, maximalista magával és a csapattal szemben is. Ez Lewis Hamilton, ő így működik.”