Megvan az “Alonso a Ferrarihoz megy” idei megfelelője: Räikkönen és a Red Bull kapcsolatáról valószínűleg még sokat fogunk hallani. Az már nem újdonság, hogy az energiaital-gyártó alkalmazásában ralizó finn 2011-ben esetleg a Red Bull Racingnél tér vissza az F1-be, de a német Bild vasárnapi kiadása most egy lépéssel továbbment.

 A Bild am Sonntag arról ír, hogy a Red Bull még 2010-ben lecserélné Mark Webbert Räikkönenre, az ügyben már az utolsó simításokat végzik. Bár elég valószínűtlen, hogy ez így igaz lenne, de a 2007-es F1-bajnok felemás ralis szereplése valamelyest alapot ad az ötletnek.

A hétvégén egyébként a Red Bull csapatfőnöke is cáfolta Lewis Hamilton felvetését, miszerint Webber közel lehet a nyugdíjhoz: “Nagyon elégedettek vagyunk a pilótáinkkal. Mark jól versenyez, a kor pedig nem számít, ahogyan ezt Michael (Schumacher) is bizonyította. Az F1-es versenyzők átlagéletkora alacsonyabb lett, de amíg Mark motivált, gyors és versenyképes, szerintem nem gondol a búcsúra” – mondta Christian Horner a 33 éves ausztrálról.

A Bild Vettelt is megszólaltatta Räikkönen esetleges visszatérésével kapcsolatban, de a német természetesen nem mondott konkrétumot:

“Jó barátok vagyunk Kimivel, de nekem igazából mindegy, ki ül a másik autóban, a lényeg, hogy legyőzzem. Azt nem tudom, hogy a csapat mit tervez és egyébként is a végső döntés Kimié, ő tudja, mit szeretne.”