Rosszul sült el az utcai mókázás

Az Ausztrál Nagydíjnak otthont adó Victoria állam közlekedési minisztere, Tim Pallas nem fogta vissza magát egy rádióinterjúban, amikor Lewis Hamilton múlt pénteki közúti rakoncátlankodásáról volt szó.

 Victoria kormánya épp nemrég indított egy közlekedésbiztonsági kampányt, amelynek mottója az igen közvetlen “Ne légy faszfej!” (Don’t be a dickhead!), Pallas pedig Hamilton viselkedése után végigvitte a megfelelő szillogizmust, és a mclarenes megkapta a címkét.

Előbb “ostoba fiatalnak” bélyegezte a 2008-as világbajnokot, majd továbbment: “Rendben, kimondom: egy faszfej” – mondta Pallas.

A hétvégén Hamiltonnal a pályán és azon kívül is összecsapó helyi hős, Mark Webber vasárnap egyébként kikelt a mclarenes megbüntetése ellen, a mindenbe beleszóló államot kárhoztatta. A rádióinterjúban megkérdezték a minisztert, hogy vajon emiatt Webbert is faszfejnek tartja-e.

“Nem. Webber is tökéletesen felelőtlenül viselkedett, de ő nem tette meg, amit Hamilton igen, nem veszélyeztette mások életét” – mondta Pallas.