Vitantonio Liuzzi Bahrein után ismét pontokat szerzett a Force Indiával, a szezonnyitó kilencedik helyét ráadásul két pozícióval jobbra cserélte. “Újabb nagyszerű verseny és újabb nagyszerű eredmény a csapat számára” – lelkendezett Liuzzi, aki a 13. rajtpozícióból küzdötte előre magát.

“Ez az eredmény megerősíti, hogy Bahrein nem egy kicsúszott verseny volt, egyszersmind arról is árulkodik, hogy milyen nagyszerű munkát végeztünk a télen. Egész hétvégén kőkeményen dolgoztunk, őrült verseny volt, de megérdemeltük ezt a remek pozíciót. Az intermediate abroncsokkal küzdöttünk kicsit az elején, de utána minden rendben volt, csak a hátsó gumik koptak a végén az átlagosnál kicsit jobban.”

Liuzzi csapattársa, Adrian Sutil nem volt ilyen szerencsés, műszaki hiba miatt már 12 kör után ki kellett állnia. “Már a verseny elején gondunk támadt a motorral, csak négy henger működött, rengeteg teljesítményt veszítettem” – mondta Sutil.

“Kár érte, mert a rajt jól sikerült, a csapat próbált volna visszaküldeni a pályára, de erre nem volt reális esélyünk. Nagy lehetőséget szalasztottunk el ma, sokkal több pontot szerezhettünk volna.”