A 2010-es Ausztrál Nagydíj legjobbjainak nyilatkozata

Jenson Button (1.):

Az volt a legfontosabb, hogy korán lágy gumira váltottunk. Kinn a pályán valamelyest jobban lehet érezni az időjárás változását. Az átmeneti gumikon nem igazán éreztem az egyensúlyt és veszítettem jó pár helyet, így mondtam, hogy tegyük fel a slickeket, mert már megvan a száraz nyomvonal. Az én döntésem volt.

Utána úgy éreztem, hogy katasztrofális döntést hoztam, mert amikor kimenetem, már a bokszutcában megcsúsztam és aztán a hármas kanyarban is csúszkáltam. Csak nagyon lassan sikerült felmelegítenem a gumikat. Utána viszont jó tempóban haladtam és gyors köröket tudtam teljesíteni, három-négy autót is megelőztem. A lehető legjobb döntés volt a korai kerékcsere, nagyon örülök, hogy ezt tettük.

Ilyen dobogóra senki sem számított

Ilyen dobogóra senki sem számított

Ilyen dobogóra senki sem számított


Nagyon különleges újra győzni. Időbe telt, hogy hozzászokjak az autóhoz, de a csapat nagyon barátságosan fogadott. Időre volt szükségem, hogy alkalmazkodjam a pilótafülkéhez. Sokat meríthetünk a győzelemből, erre építhetünk a jövőben. Nagyon sok önbizalmat merítek ebből. Remélem, a következő versenyen valami hasonlót érhetünk el!

Robert Kubica (2.):

Elég nehéz volt egy szett lágy gumival végigmenni. Láttuk, hogy Jenson milyen gyors a slickeken, akkor Felipével együtt jöttünk ki kereket cserélni és a csapat nagyon gyorsan dolgozott, sikerült őt megelőznöm a bokszutcában. Ám mivel Jenson már ment egy-két kört a száraz gumival, sokkal gyorsabb volt, én pedig nem voltam elég magabiztos, mivel az első pár kanyarban nagyon nehéz volt a slickekkel autózni. Küszködtem a gumik felmelegítésével.

Nagy volt a helyezkedés

Nagy volt a helyezkedés

Nagy volt a helyezkedés


Később azt gondoltam, hogy újra kijövök majd gumiért, de ahogy kopott a gumi, megkérdeztem a csapatot, szerintük érdemes-e váltani: azt beszéltük meg, hogy ha működik, akkor végigmegyünk.

Utána Lewis nagyon erősen támadott, de ő úgy döntött, hogy mégis kimegy új gumikért. Aztán Felipe támadott, én pedig igyekeztem óvni a gumikat és bíztam abban, hogy a végéig második maradhatok.

Ausztráliában eddig nem volt szerencsém. Minden évben nagyon gyors voltam, az utolsó két évben könnyedén a dobogón lehettem volna, de baleset miatt mégsem jutottam ide. Igazság szerint nem is vártuk, hogy ilyen eredményt elérhetünk. Ez a Renault számára és nekem is nagyszerű. Nagy köszönettel tartozom a csapatnak, egész télen keményen dolgoztak. Ez egy remek eredmény, de realistának kell lennünk, még nem vagyunk a leggyorsabbak között, de kemény munkával előreléphetünk

Felipe Massa (3.):


Szeretek ide jönni, pedig itt Ausztráliában mindig nagyon nehéz versenyem volt. Számomra ez sem volt egy jó verseny. Tegnap is nagyon sokat küszködtem, nem voltam elég gyors. Ma nagyon jól sikerült a rajt, de a bokszutcában időt veszítettem és a pályán is több hibát vétettem. Fernandót és Mark Webbert is sikerült megelőznöm a rajtnál, de nagyon nehéz volt számomra a verseny, nagyon rossz volt a tapadás, sokat küszködtem.

De azt gondolom, fantasztikus, hogy van egy második és egy harmadik helyem, ami nagyon fontos a bajnokság szempontjából. Ha a múltamat végiggondoljuk, még soha nem kezdetem így az idényt, hogy ennyi pontom lett volna az első két versenyt követően. Úgyhogy ez mindenképpen nagyon jó. Nagyon boldog vagyok, hogy harmadik lehetek egy ilyen nehéz verseny után.  

A 2010-es Ausztrál Nagydíj végeredménye: