A jó autóval szépen búcsúzhatna

Mark Webber idén már kilencedik Forma-1-es szezonjának vágott neki, a 33 éves ausztrál szerződése pedig lejár az év végén. A mclarenes Lewis Hamilton szerint a veterán pilóta a szezon után távozhat az F1-ből.  

“Nem tudom, meddig tervezi még az F1-es részvételét, de az az érzésem, hogy sikeres év után szeretne távozni. Idén erre nagyon jó lehetősége van, nem lepne meg, ha megfontolná a kérdést” – mondta az angol.

Webber nemrég maga is elismerte, hogy pár éve már megfordult a fejében a kiszállás, de azt is hozzátette, hogy a 2009-es sikerek újra meghozták a kedvét a versenyzéshez. A héten Melbourne-ben is ugyanezt hangsúlyozta:
 
“Idén jól érzem magam, motivált vagyok a folytatásra. Ha jönnek az eredmények, az ember alig várja a versenyhétvégét! Persze ki kell érdemelni a helyet, a versenyzői állást nem osztogatják csak úgy” – mondta.

Webber esetleges visszavonulása természetesen nem önmagában annyira érdekes, hanem azért, mert a felszabaduló helyére a Red Bull a jelenleg a cég támogatásával a rali-világbajnokságban versenyző Kimi Räikkönent hozhatná vissza. A finn egyelőre kerüli az F1-es visszatérés kérdését, de ha a WRC-szezonja úgy folytatódik, ahogy indult – időnként villantva, de balesetekkel tarkítva és komoly eredmények nélkül -, akkor könnyen elképzelhető, hogy inkább újra az aszfaltot választja.