A Vodafone szponzori rendezvényének keretében a világbajnok, a mclarenes Jenson Button és az Ausztrália nemzeti autóbajnokságának számító V8 Supercars bajnoka, Jamie Whincup autót cserélt Melbourne-ben. Míg Button Whincup Holden Commodore-ját próbálta ki az Albert Parkban, addig az ausztrál versenyző a Lewis Hamiltont 2008-ban a bajnoki címig juttató MP4-23-asba ülhetett be.

“Óriási volt! Elég nehéz volt megszokni, de meglepően nagy volt az autó tapadása! Nagy sebességgel mentem, de egy jobbosban elég alulkormányzott volt az autó, és kisodródtam a bukótérbe” – mesélte a mclarenes.

“De meg kell erősítenem a jobb lábamat, ha máskor is akarok még V8-ast vezetni, ugyanis a fékpedál a jobb oldalon van, épp fordítva, mint az F1-esemnél. Nagyon meleg van az autóban, alapvetően nem könnyű zárt autóban versenyezni. Követem a V8-as sorozatot, és ha egyszer befejeztem a Forma-1-et, talán versenyeznék is itt” – tette hozzá.

A kétszeres V8-bajnok Whincupot egészen lenyűgözte az F1-es ereje.

Button az F1 után ebben is kipróbálná magát

Button az F1 után ebben is kipróbálná magát

Button az F1 után ebben is kipróbálná magát


“Be kell vallanom, hogy izgultam a vezetés előtt. Hihetetlen élmény, elképesztő a gyorsulás és a lassulás! Olyan, mintha az ember egy űrhajóba ülne be, vagy vadászgépet vezetne. Emellett az autó igazi kezesbárány is. A tehetetlenségi erők óriásiak, elképesztően terhelte a nyakamat. Csak kis hibákat vétettem, itt túl-, amott alulkormányoztam, de ez várható volt. 50 méter után már gratuláltam is magamnak, hogy nem fullasztottam le az autót! Az F1-es autó olyan, mint egy űrrakéta, egy álmom vált valóra azzal, hogy vezethettem” – lelkendezett az ausztrál.

Button és Whincup autócseréje (2:00-tól)