A két Forma-1-es Red Bull-csapat két tartalékossal vágott neki 2010-nek. Az ausztrál Daniel Ricciardo és az új-zélandi Brendon Hartley szerepei eddig nem voltak pontosan elhatárolva, a két fiatal konkrétan nem kötődött sem a Red Bull Racinghez sem a Toro Rossóhoz, pontosabban versenyről versenyre váltogatták volna egymást, most azonban véglegesítették a felállást.

A Red Bull Racing hivatalos tartalékosa a tavalyi Brit Forma-3-as bajnok, Ricciardo lett, míg Hartley a Toro Rossóhoz tartozik ezután.

“A versenyhétvégén a tartalékosaink PR-feladatokat végeznek, vendégekkel foglalkoznak és ott kell lenniük az összes megbeszélésen is. Nem lenne értelme a csereberének, mert a két csapat munkája különbözik” – nyilatkozta a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko.

A két ifjonc “elosztása” ellenére úgy tudni azonban, hogy szükség esetén a Red Bull a Toro Rossóba is inkább a jobb pilótának tartott, a tavalyi decemberi teszten is szebben szereplő Ricciardót ültetné, akinek egyébként is jó kilátása van arra, hogy a faenzai kiscsapat idén gyengébben teljesítő pilótáját, Sebastien Buemit vagy Jaime Alguersuarit válthassa 2011-ben.