Örülhet a Red Bull is

Örülhet a Red Bull is

Ahogy már írtuk, a Renault nemrég engedélyt kért a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA), hogy a motorfejlesztés befagyasztása ellenére módosíthasson a többi szállítóéhoz képest gyengébbnek ítélt motorján.

Az Autosport értesülése szerint az FIA félig-meddig engedett is a Renault kérésének így a gyártó számos, a megbízhatóságot és költségcsökkentést illető módosítást hajthat végre az erőforrásán, azonban a tisztán teljesítménynövelő fejlesztéseket elutasították – az FIA nem fogadta el a Renault és a szintén az ő motorjaikat használó Red Bull újraegyenlősítési érvelését.

“Mint minden gyártónak, nekünk is van egy kis játékterünk a motor jobb integrálásra. Bár némelyik kérésünk határeset volt, ezeket az FIA el is utasította, azért a többségükre jóváhagyást kaptunk” – mondta az Autosportnak a Renault csapatfőnöke, Eric Boullier.  

A Renault egyébként már a második alkalommal kap felmentést a motorfejlesztési tiltás alól, már a 2008-as és 2009-es F1-es idény közti tél folyamán is hozzányúlhattak egyszer az erőforráshoz.