Bár talán a Red Bullé volt a legjobb autó a bahreini szezonnyitón, a verseny végül a Ferrarié lett, miután Sebastian Vettel műszaki hiba miatt visszacsúszott, Mark Webber számára pedig már a gyengén sikerült időmérő után elszállt a remény a jó eredményre. Az ausztrál pilóta ennek ellenére még nem nevezné favoritnak a Ferrarit.

“Tavaly elég magasra tettük a lécet, és az idei év is nagy lehetőség számunkra. A Ferrari kettős győzelemmel nyitott Bahreinben, ami szép, de most még senki nem gondolhat a bajnokságra, nagyon az elején vagyunk. Majd augusztusban meglátjuk, ki hogy áll” – mondta Webber Melbourne-ben.

Az ausztrál azt is elmondta, hogy a jövő hétvégi versenyre új autót kapott: “Tegnap este beszélgettem a szerelőkkel, és mondták, hogy vadiúj autójuk van számomra. Új kasztnit kapok a futamra, a korábbinál könnyebbet, hogy a lehető legtöbbet lépjünk a csúcs felé.”

Ahogy szinte mindenki, az unalmas Bahreini Nagydíj után Webber is megdöbbent, de mostanra bizakodóan beszél arról, hogy az Ausztrál Nagydíj már jobb lehet, nem csak körmenetek lesznek idén.

Melbourne jó futamokat szokott produkálni

Melbourne jó futamokat szokott produkálni

Melbourne jó futamokat szokott produkálni


“Bahrein általában jó versenyhelyszín, azonban ezúttal nem alakult úgy, ahogy szerettük volna, de talán Melbourne kellemes meglepetést hoz. Közismert, hogy az időjárás itt elég szeszélyes, gyorsan változhatnak a dolgok.”

“Lehet, hogy lesznek még a bahreinihez hasonló futamok, de az egész év nem lesz ilyen. A tankolás betiltása nem akkora probléma. Az autók gyorsak, mi és a nézők is ezt szeretik, csak meg kell találni a megfelelő egyensúlyt a versenyzésben.”