Bahrein előtt utoljára 2007-ben szerepelt a Forma-1-ben a Cosworth, a Williamsnek és a Toro Rossónak szállított motort. Idén négy partnere van a brit cégnek, a Williams mellett az újaknak, a Lotusnak, a Virginnek és a HRT-nek biztosít hátteret.

“Sok hónapnyi fejlesztés és előkészítés után nagyszerű dolog, hogy újra a Forma-1-ben versenyezhetünk” – mondta Mark Gallagher, a Cosworth F1-es ügyekért felelős igazgatója. Pontot ugyan csak a tizedik Rubens Barrichello szerzett a szezonnyitón, Gallagher szerint nincs ok a szomorkodásra.

“Motorteljesítmény szempontjából nagyon elégedettek lehetünk a CA2010 Bahreinben nyújtott produkciójával. Mindkét williamses befejezte a versenyt, Rubens egy pontot is elcsípett, a Lotus is nagy eredményt ért el azzal, hogy mindkét autója eljutott a célig. Beszéltem a pilótákkal, mindannyian pozitív és konstruktív visszajelzéseket adtak motorunk teljesítményéről és vezethetőségéről.”

A Virgin és a HRT egyik autója sem ért célba, Gallagher szerint azonban így is hasznos volt az első verseny, mindenki értékes tapasztalatokat gyűjtött. “Mi úgy látjuk, hogy mindkét csapat nagyszerű munkát végzett és a megbízhatósági gondok ellenére is nagyot lépett előre. A HRT esetében már az is nagy dolog, hogy mindkét autó felállhatott a rajtrácsra, Bruno Senna kiesését egy hibás szigetelés okozta, melynek következtében az összes víz elszivárgott autójából. A motort visszaszállítottuk a központba, ahol jelenleg is vizsgáljuk.”