Lewis Hamilton-Jenson Button 1:0, ez a McLaren házi csatájának eredménye a Bahreini Nagydíj után. A címvédő nem bírt az elődjével, hetedik lett, míg csapattársa a dobogón végzett, de úgy gondolja, hogy hamarosan felveheti a lépést Hamiltonnal. A fő problémának a kvalifikációs szereplést érzi Button.

 “Ha ezt akarják írni, hát írják” – mondta Bahreinben Button az újságíróknak arra a kérdésre, hogy az első összecsapásukat Hamilton nyerte-e. “Tény, hogy Lewis előttem ért célba, jobban teljesített. Az időmérőm nem sikerült jól, megnehezítettem, pontosabban megnehezítettük a dolgomat. Kipróbáltunk valamit, ami nem jött be, és aztán ezt vittem tovább a versenyre is.”

“A futamon nem volt mit tennem, forgalomban voltam. A tempóm jó volt, de Lewis kivételes pilóta, bárkinek nehéz dolga lenne mellette gyorsabbnak lenni. Persze én is mindent megteszek, hogy javuljak, hogy a stílusomhoz alakítsam az autót a csapattal. Csalódás, hogy csak hetedik lettem, de alapvetően elégedett voltam a tempóval, bizakodva megyek Melbourne-be. A mérnökökkel beszélgetve több ötlet is felvetődött, hogyan lehetne javítani az egykörös tempón, a versenyen tiszta pályán pedig majdnem olyan gyors voltam, mint a Ferrarik, szóval Melbourne már más lehet.”

Button volt hondás és brawnos főnöke, Nick Fry szerint egyelőre mentheti a pilóta szereplését az, hogy új fiú a McLarennél, de gyorsan kell tanulnia, ha nem akar nagyon lemaradni.

A kvalifikáción kellene javítani

A kvalifikáción kellene javítani

A kvalifikáción kellene javítani


“Világos, hogy Jenson le van maradva, fel kell zárkóznia. Ez nyilvánvaló. Biztos vagyok benne, hogy elgondolkodik rajta, hogyan is érje utol Lewist, akinek egyelőre megvan a hazai pálya előnye. Persze az idő múlásával ez az indok érvényét veszti. Jensonnak nem csak a vezetési stílusát, de a csapattal folytatott munkáját is át kell gondolnia, de ezt ő is tudja és keményen fog dolgozni” – magyarázta a Mercedes GP vezérigazgatója.