Sebastian Vettel sokáig vezetett a Bahreini Nagydíjon, az első helyet azonban át kellett adnia Fernando Alonsónak, később Felipe Massa és Lewis Hamilton is elment mellette. Nico Rosberget Vettel végül maga mögött tartotta, a célba érés után pedig rögtön leparkolta a pálya mellé autóját, hogy ne kockáztasson még nagyobb sérülést.

“Azt hiszem, összességében csak pozitív dolgokról tudok beszámolni” – mondta Vettel. “A műszaki hibáért persze nagy árat fizettünk, még nem is tudjuk pontosan, mi történhetett. Mindettől függetlenül azonban csak erőt meríthetünk ebből a versenyből a következő felvonásra.”

“Sokáig kézben tartottuk a versenyt, de végül nem jött össze a győzelem. Az egyenesekben erőtlen volt az autó, emiatt három, de akár négy másodpercet is veszítettem. A végére kicsit rendbejött az autó, de a negyedik hely volt a maximum, amit elérhettem. Úgy gondolom, később ezek a pontok is nagyon fontosak lehetnek.”

Christian Horner kicsit nyűgösebb volt Vettelnél, a csapatfőnök le sem tagadhatta volna elégedetlenségét. “Sebastiannak nagy pechje volt, az egész versenyt végig uralta” – értékelt Horner. “Aztán minden figyelmeztetés nélkül hirtelen teljesítményt vesztettünk, nyugodt fejjel ki kell vizsgálnunk, mi történt az autóval. A kipufogóra vagy valami rejtett elektronikai hibára gyanakszunk.”

“Megnyugtató előnyünk volt, bosszantó, hogy ennek ellenére még a dobogó is kicsúszott a kezünkből. De legalább nem adtuk fel és negyedikek lettünk, az autó remek, megvolt a tempó a győzelemhez és a stratégia is működött.”