Idén már tíz pilóta szerez pontot minden versenyen, így Vitantonio Liuzzi kilencedik helyével máris feliratkozott az egyéni listára. Az olasz 2007 után szerzett ismét pontot a Forma-1-ben. “Nagyon elégedett vagyok” – mondta Liuzzi. “Elértük a célunkat és szereztünk néhány pontot, ez nagyszerű eredmény a csapat számára.”

“Nehéz verseny volt a rengeteg üzemanyaggal és a gumikkal, hőség is volt, de azt hiszem, jól kezeltük a helyzetet. Csak az élcsapatok végeztek előttünk, nem volt műszaki hibánk és megbízhatósági problémánk, ez volt a maximum, amit elérhettünk. Ausztráliára néhány új fejlesztéssel készülünk, akár még előrébb végezhetünk majd.”

Csapattársa, Adrian Sutil nem volt szerencsés, hiába indulhatott az első tízből, az első kanyarban megpördült, így a mezőny végéről kellett felzárkóznia. “Legalább befejeztük” – nyilatkozta a végül 12. Sutil. “Az első kanyar után ennél többet nem tehettem, azért jó verseny volt, sokat tanultunk a gumikról és hogy miként viselkedik az autó kevesebb benzinnel.”

“Nem tudom, mi történt a rajt után, hirtelen füstfelhő borult rám, valakihez hozzáértem és már forogtam is. Kár érte, készülünk a következő versenyre.”