Rögtön a top10-ben kezdett az egykori sereghajtó

Rögtön a top10-ben kezdett az egykori sereghajtó

A Force India a Bahreini Nagydíj időmérőjén bizonyította, hogy a tél folyamán végleg búcsút intettek a sereghajtói szerepnek: Adrian Sutil a négy nagy csapat mellett maradt két szabad hely egyikét csípte el a Q3-ban. A német ugyan a legrosszabb idővel zárt, de ő is volt az egyetlen, aki a lassabb tempót engedő keményebb gumikeverékkel ment.

“Nagyon örülök! Nagy eredmény az első futamon a Q3-ba jutni, rég indult ilyen jól az év! A csapat igazán büszke lehet, én is az vagyok! A cél, hogy holnap pontokat szerezzünk. Pillanatnyilag tizedik vagyok, de mivel csak én rajtolok kemény gumin, ez előnyt jelenthet, és előrébb léphetek egy-két pozíciót. Meglepett, hogy mindenki más a lágyabb keveréket választotta, ebből holnap még profitálhatunk” – magyarázta Sutil utalva arra, hogy az első tíznek a Q3-ban leggyorsabb körén használt abroncsaival kell majd rajtolnia a futamon.

“Megtankolva is erősek vagyunk, de az időmérő első két szakaszában is nagyon gyorsak voltunk, amikor mindenki lágy gumin ment, úgyhogy tényleg nyerhetünk pár helyet. Az elmúlt négy évben és ezen a télen is keményen dolgoztunk, jó látni, hogy meghozta az eredményét!” – nyilatkozta bizakodóan a pilóta.

“Az egész csapat nagyon büszke lehet erre az eredményre! Nagyon jó kezdet, mutatja, mennyit fejlődtünk. Tavaly egyik autónk se jutott a Q2-be ugyanitt, most pedig mindkettő az első 12-között van. Persze ettől még nem biztos a pontszerzés, ami a célunk, de sokkal jobb az esélyünk. Különösen örülök, hogy Adrian a kemény gumin rajtol, a melegben a kopás miatt ez a kezére játszhat majd” – mondta boldogan a csapatfőnök-tulajdonos indiai, Vijay Mallya.