A 2010-es Forma-1 Bahreini Nagydíj időmérő edzése legjobbjainak nyilatkozatai:

Sebastien Vettel (1.):

Ez egy kissé váratlan eredmény. A téli tesztek során nem igazán tudtuk, hol is állunk, csak annyi volt biztos, hogy négy csapat lesz ott az élmezőnyben. Tegnap nem tudtunk annyi kört menni, mint szerettünk volna. Fantasztikus, hogy az élen vagyunk, a szerelőink egész este dolgoztak az autón, sok fáradt arcot láttam reggel. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Szeretném megköszönni a csapatnak, nagyon kevés idejük volt összerakni az autót.

Igazából még nem tudjuk, mit hoz majd az a megoldás, hogy ugyanazzal a gumival indulok holnap. Lehet izgalmas és nyugis is a verseny. Én az utóbbiban bízom, remélem, marad ez a sorrend a futam végén is. Eleinte lesz izgalmas a verseny, aztán csak takarékoskodunk.

Felipe Massa (2.):


Gratulálok Sebastiannak! Nagyon jól vagyok, úgy érzem, versenyképes vagyok. Remek ilyen hosszú idő után visszatérni. Sokáig tévén keresztül követtem az eseményeket, ami nem olyan izgalmas, mint a versenyautóból. Ez egy igazán jó évkezdet a csapatnak, mindenkinek, akik itt az autón, vagy gyárban dolgozott. Meglátjuk, holnap mire leszünk képesek, sok erős autó van. De örülök, hogy újra az élen küzdhetek. Ez az idény első versenye, nagyon sok mindent kell még megtanulnunk, kitapasztalnunk. Azt hiszem, egyelőre jobb kivárni.

Fernando Alonso (3.):


Nagyon hosszú a pálya és folyamatosan változnak a körülmények – nagyon nehéz egy kört teljesen hiba nélkül teljesíteni. Egész hétvégén változtak a különbségek a csapatok között, de ez így normális. A mi szempontunkból viszont nagyon jó az eddigi eredmény. Tovább kell folytatnunk, amit a téli teszteken elkezdtünk. Mindannyiunknak nagy teljesítmény ez, amely nagy lökést ad a további munkához.

Azt gondolom, hogy tele tankkal is versenyképes az autónk. Nagyon fontos, hogy az első versenytől kezdve pontokat gyűjtsünk, különben csak futunk az eredmény után. Azért vagyunk itt, hogy a világbajnoki címért küzdjünk.

Bahreini Nagydíj, időmérő edzés, Sakhir, 2010.03.13.