A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tavaly arról döntött, hogy 13 csapatosra bővíti a Forma-1-es mezőnyt, azonban a sikeres nevezést benyújtott négy csapat közül csak három, a Lotus, a Virgin és a Hispania lesz ott a szezonnyitón, az amerikai USF1 becsődölt az indulás előtt.

Az FIA már a múlt héten törölte a nevezési listáról a USF1-t, a Motorsport Világtanács döntése alapján ma pedig bejelentette a szervezet, hogy az üres 13 hely 2011-es betöltésére új jelentkezést hirdet. A szervezet az elnök, Jean Todt belátására bízta,hogy a USF1-t sújtja-e szankciókkal a kimaradás miatt.

A tavaly elutasított, de komolynak tűnő jelöltek között volt a spanyol Epsilon Euskadi, a brit Prodrive-Aston Martin és a Lola, valamint tavaly december óta a szerb Stefan GP is indulási lehetőségért lobbizott, de sikertelenül.

Az FIA azt is megerősítette ma, hogy a Hispania indiai újonca, Karun Chandhok megkapta az F1-es induláshoz szükséges ún. szuperlicencet, valamint kiderült, hogy ki lesz a versenybírók négytagú bizottságában a volt versenyző: a stewardokat nem kisebb név segíti majd a döntésekben, mint a négyszeres világbajnok, a francia Alain Prost.