A Ferrari 2009-ben másfél évtizedes mélypontra süllyedt az eredményességét illetően, a gyenge F60-as és a Massa kidőlése miatt gyakorlatilag egypilótás csapatként való működés egyetlen győzelmet hozott, a maranellói alakulat csak a negyedik helyen végzett a konstruktőri bajnokságban.

A Ferrari a téli tesztek alapján jobbnak látszik, a négycsapatos élmezőnybe tartozhat, és az idén visszatérő Massa bízik benne, hogy rögtön az elejétől jól teljesítenek majd.

“Nagyon elégedett vagyok, igazán lelkesít, hogy nemcsak a tavalyinál, de más éveknél is jobban kezdhetjük a bajnokságot! Jó, megbízható autóval vághatunk neki az évnek, ez jó kezdet, jó dolog azonnal a pontszerzésre gondolni” – nyilatkozta a csapat oldalán a brazil.

A bahreini győzelmet nem veszi biztosra Massa, de már a szezonnyitón is sok pontra számít:

“Egyértelműen sok pontot várok. Ha azt nem is tudhatjuk, hogy képesek lehetünk-e győzni, nagyon fontos, hogy rögtön az elején jó irányba induljunk. Ez a célunk. Bizakodó a hangulat, de két lábbal állunk a földön, tudjuk jól, hogy nagyon nehéz bajnokság vár ránk. Sok jó autó, sok erős pilóta van.”

“Mindenesetre a hangulat jó, igazán jó. A téli tesztelés végig pozitív volt, az autó, a csapat versenyképes. Persze minden nap dolgoznunk kell a további javuláson, futamról futamra fejleszteni kell az autót, hogy az élen lehessünk, de nagyon motivált vagyok.”