Miután a tavalyi idény utolsó harmadában a Force India felkapaszkodott az él- vagy legalábbis a középmezőnybe, a csapat céljai megnőttek. A silverstone-i alakulat a teszteken is erősnek látszott, így a tulajdonos-főnök, Vijay Mallya komoly elvárásokkal indul neki a szezonnak.

“2009-et nagy formában fejeztük be, meglettek az első pontjaink, egy dobogós helyezés, és előreléptünk egy helyet a bajnokságban. Már ez is elég ok lenne rá, hogy magasabbra tegyük a lécet, de idén igazán feljebb akarunk lépni egy szintet. A rendszeres pontszerzés és az időnkénti dobogó kell, hogy a célunk legyen, és tudjuk, hogy ez lehetséges is. Nagyon bízom a pilótákban és a technikai személyzetben, jól elkaptuk a ritmust mostanra” – magyarázta a csapat futambeharangozójában az indiai milliárdos.

A csapat két versenyzője is egyetért abban, hogy már a szezonnyitó Bahreini Nagydíjtól kezdve esélyük lesz a pontokra:

“Az alapautót 12 napig teszteltük, igazán ígéretesnek látszik. A téli módosítások mind jó irányba vittek. A tesztelés jól ment, hosszú etapokat is teljesítettünk, a gumikat is kipróbáltuk, jól felkészültünk” – mondta Adrian Sutil.

Sosem volt még ilyen jó autója

Sosem volt még ilyen jó autója

Sosem volt még ilyen jó autója


“Biztosat nem lehet mondani, de az látszik, hogy a nagy csapatok, mint a McLaren és a Ferrari erősek, mind hosszabb távon, mind kvalifikációs beállításokkal. A versenyhétvégén is ők lesznek az élen, de mi sem vagyunk messze, ez nagyon jó jel!” – tette hozzá.

“Öt F1-es évem alatt ez a legjobb autó, amit vezethettem!” – nyilatkozta Vitantonio Liuzzi. “Az első versenyen jó lenne bizonyítani, hogy a téli fejlesztéseknek meglett a haszna. A cél a pontszerzés, hogy minél magasabbra jussunk a top10-ben. Pár pont ésszerű elvárás, ha olyan jól megyünk, mint a teszten és nem lesz gond a megbízhatósággal.”