A 39 éves Pedro de la Rosa 2002-ben a Jaguarnál teljesítette utolsó teljes Forma-1-es szezonját, majd 2003 és 2009 között a McLaren teszt- és tartalékos pilótája volt. Ebben a minőségében 2005-ben egyszer, a 2006-os idényben pedig nyolc futamon versenyzett, alig várja már, hogy újra nekivághasson egy teljes évadnak.

“Nagyon várom már a küzdelmet, ez hiányzott leginkább!” – mondta a spanyol a hétvégi szezonnyitó előtt.

“Nehéz megtippelni, hogy melyik pálya fekszik majd igazán az autónak, de mindenképpen érdekes lesz, hogyan alakulnak a stratégiák, és hogyan reagálnak egymás húzásaira a csapatok. Mivel idén már nem lesz tankolás, így a csapatnak nagyobb befolyása lesz a verseny alakulására.”

“Három pályán négy jó tesztet teljesítettünk, bizakodó vagyok az idény előtt. Sok-sok kilométert megtettem, sokat megtudtunk. Bahreinben elérkezik a visszatérésem, alig várom már!”

De la Rosa karrierje 39 évesen indul újra

De la Rosa karrierje 39 évesen indul újra

De la Rosa karrierje 39 évesen indul újra


De la Rosa elmondta, hogy kedveli a bahreini pályát, és ugyan csak egyszer, 2005-ben versenyzett rajta, nem lesz gondja, mert az idei átépítés miatt mindenki számára új lesz a helyszín.

“Jó emlékeim vannak Bahreinről, amikor 2005-ben be kellett ugranom, enyém volt a leggyorsabb kör. 2007-ben pedig teszteltem ott két napot. Úgy gondolom azonban, hogy az átépített középső szakasz miatt vadonatúj pálya lesz, más leszorítóerő kell, mint korábban. A pálya legjobb jellemzője, hogy lehet rajta előzni: van három hosszú egyenes, amelyeket lassú kanyarok követnek. Szerintem jó verseny lesz!”

A másik sauberes, az újonc Kamui Kobayashi is nagyon bizakodó:

Kobayashi a dobogót sem zárja ki

Kobayashi a dobogót sem zárja ki

Kobayashi a dobogót sem zárja ki


“A teszteken egész jók voltunk. A két jerezi hét nem volt a legjobb, de Barcelona kompenzált valamennyire. Nekünk nem volt meglepetés, hogy az autó bírja a tempót a többiekkel, de majd meglátjuk Bahreinben. Számomra jó jel, hogy nem volt konkrét gondunk” – nyilatkozta a japán az F1.comnak.

“Reméljük, erősek leszünk! Pontok kellenek, így nem lesz elég a nyolcadik-kilencedik hely, meg kell próbálnunk a dobogó közelében, esetleg a dobogón végezni. Mindenkivel, de különösen a négy élcsapattal akarunk küzdeni! Ha nem rájuk hajtunk, akkor hogy kaphatnánk el őket?” – mondta a csapat kilátásairól.