A 39 éves Pedro de la Rosa 2002-ben a Jaguarnál teljesítette utolsó teljes Forma-1-es szezonját, majd 2003 és 2009 között a McLaren teszt- és tartalékos pilótája volt. Ebben a minőségében 2005-ben egyszer, a 2006-os idényben pedig nyolc futamon versenyzett, alig várja már, hogy újra nekivághasson egy teljes évadnak.

“Nagyon várom már a küzdelmet, ez hiányzott leginkább!” – mondta a spanyol a hétvégi szezonnyitó előtt.

“Nehéz megtippelni, hogy melyik pálya fekszik majd igazán az autónak, de mindenképpen érdekes lesz, hogyan alakulnak a stratégiák, és hogyan reagálnak egymás húzásaira a csapatok. Mivel idén már nem lesz tankolás, így a csapatnak nagyobb befolyása lesz a verseny alakulására.”

“Három pályán négy jó tesztet teljesítettünk, bizakodó vagyok az idény előtt. Sok-sok kilométert megtettem, sokat megtudtunk. Bahreinben elérkezik a visszatérésem, alig várom már!”

De la Rosa karrierje 39 évesen indul újra

De la Rosa karrierje 39 évesen indul újra


De la Rosa elmondta, hogy kedveli a bahreini pályát, és ugyan csak egyszer, 2005-ben versenyzett rajta, nem lesz gondja, mert az idei átépítés miatt mindenki számára új lesz a helyszín.

“Jó emlékeim vannak Bahreinről, amikor 2005-ben be kellett ugranom, enyém volt a leggyorsabb kör. 2007-ben pedig teszteltem ott két napot. Úgy gondolom azonban, hogy az átépített középső szakasz miatt vadonatúj pálya lesz, más leszorítóerő kell, mint korábban. A pálya legjobb jellemzője, hogy lehet rajta előzni: van három hosszú egyenes, amelyeket lassú kanyarok követnek. Szerintem jó verseny lesz!”

A másik sauberes, az újonc Kamui Kobayashi is nagyon bizakodó:

Kobayashi a dobogót sem zárja ki

Kobayashi a dobogót sem zárja ki


“A teszteken egész jók voltunk. A két jerezi hét nem volt a legjobb, de Barcelona kompenzált valamennyire. Nekünk nem volt meglepetés, hogy az autó bírja a tempót a többiekkel, de majd meglátjuk Bahreinben. Számomra jó jel, hogy nem volt konkrét gondunk” – nyilatkozta a japán az F1.comnak.

“Reméljük, erősek leszünk! Pontok kellenek, így nem lesz elég a nyolcadik-kilencedik hely, meg kell próbálnunk a dobogó közelében, esetleg a dobogón végezni. Mindenkivel, de különösen a négy élcsapattal akarunk küzdeni! Ha nem rájuk hajtunk, akkor hogy kaphatnánk el őket?” – mondta a csapat kilátásairól.