Mivel 2011-ben bekerül a Forma-1-be az Indiai Nagydíj, így Bernie Ecclestone már tavaly komolyan lobbizott érte, hogy a Force India egy hazai pilótát, Karun Chandhokot szerződtesse, hogy ezzel is növelje az ázsiai országban a sportág népszerűségét. A silverstone-i alakulatnak nem kellett Chandhok, de a 26 éves versenyző végül így is bejutott az F1-be, az újonc Hispania Racing őt igazolta Bruno Senna mellé.

Chandhok egy friss interjúban elmondta, hogy nem haragszik a Force Indiára, amiért nem adott neki lehetőséget a csapat.

“Vijay Mallya (tulajdonos-csapatfőnök) felhívott és a legjobbakat kívánta” – nyilatkozta a pilóta az indiai Deccan Heraldnak. “A Force Indiának másra volt szüksége, és mostanra nagyon jó csapat is lett belőlük. Egyáltalán nem neheztelek Vijayre. Számomra az volt a lényeg, hogy a Forma-1-ben versenyezhessek, az már mindegy, melyik csapatnál. A fő, hogy a legjobbat nyújtsam, hogy maradhassak is.”

“Persze ha felmerül a lehetőség, megfontolom, hogy a Force Indiához menjek, ha akkor is olyan jók lesznek” – tette hozzá.

Chandhok a sportág történetének második indiai versenyzője, elődje, Narain Karthikeyan 2005-ben a Jordannél vezetett, F1-es kalandja után azonban már nem sokat mutatott. A HRT-újonc arra kérte az indiai sajtót, hogy ne teremtsenek feszültséget kettejük között.

“Sokan hasonlítgatnak minket Narainnal, de szeretném ezt tisztázni: ő ő, én pedig én vagyok. Két különböző pilóta. Narain egyébként felhívott és gratulált nekem. Egyszerűen örülök, hogy az 1,3 milliárd emberből én lehetek az a szerencsés, aki a motorsport csúcsáig jutott, végre eljött az én időm.”