Nem titok, hogy a GP2-ben mutatott tavalyi szereplése mellett az orosz Vitalij Petrovot az általa a csapathoz vitt – pontosabban megígért – 15 millió euró miatt szerződtette a Renault. Az orosz a pénzt a családi kasszából fizeti, szponzor még nincs mögötte. Az apa, Alekszandr Petrovics azonban aggódik, ugyanis továbbra sem kapkodnak a fiáért a hazai vállalatok, az F1-es ülés megvásárlására felvett hitel pedig akadozik.

“Vitalij menedzsere, Okszana Kozacsenko azonnal elkezdett szponzorokat keresni, amikor felmerült a Forma-1-es lehetőség. A Renault vezetősége beleegyezett, hogy a pénzt két részletben fizessük ki, az első határideje március elseje, a másodikat pedig júliusban várják. Okszana megkereste az 500 legnagyobb orosz céget, de mindenütt elutasították. Amikor mondtam Vitalijnak, hogy nem találtunk pénzt, felejtse el az F1-et, elsírta magát. Még kisgyerekkorában sem sírt, de ez nagyon elkeserítette” – magyarázta az idősebbik Petrov az orosz Sovsport.ru-nak.

Az apa elmondta, hogy végül sikerült kölcsönt szerezniük, de fia F1-es indulása továbbra sem garantált.

Az orosz cégeket nem izgatja a Forma-1?

Az orosz cégeket nem izgatja a Forma-1?

Az orosz cégeket nem izgatja a Forma-1?


“Hála istennek az utolsó pillanatban egy barátom, az egyik szentpétervári bank vezetője igent mondott egy 7,5 millió eurós hitelre, de ehhez el kellett zálogosítanunk az ingatlanainkat. A hét és fél millió még mindig nem jött meg, a bank meghosszabbította a hitelkérelem elbírálását, nagy pénzről van szó. Ha azonban március elsejéig nem fizetünk, Vitalijt más versenyzőre cserélhetik” – panaszkodott a pilóta édesapja. 

Petrov cáfolta, hogy az energiaipari óriás, a Gazprom támogatná őket, és elmondta, hogy már az orosz motorsportszövetség elnökét, az Állami Duma sportbizottságának vezetőjét és a miniszterelnököt, Vlagyimir Putyint is megkeresték segítségért.