A francia Auto Hebdo értesülése szerint eldőlt a Renault második versenyzői állásának sorsa, a francia csapat a 15 millió eurósra becsült szponzori támogatással rendelkező orosz Vitalij Petrovot választotta. A tavalyi GP2-második pilótát hivatalosan az új autó, az R30-as vasárnapi leleplezésén mutathatják be.

A lap úgy tudja, hogy a tartalékos versenyzői szerepet a holland születésű kínai, Ho-Pin Tung kapja – a pilóta az új csapatfőnök, Eric Boullier Gravity menedzsmentistállójának tagja.  

Ha Petrov szerződtetése igaz, a Renault új lapot nyit az F1 történetében, hiszen ez lesz az első alkalom, hogy egy csapat a lengyel Kubica és az orosz Petrov személyében két volt keleti blokkbeli versenyzőt indít. Petrov oroszként is úttörő az F1-ben.

Az orosz versenyző Forma-1-be érkezése egyébként azt is jelenti, hogy a 2009-es GP2 első három helyezettje mind tovább léphetett, hiszen a bajnok, Nico Hülkenberg a Williamsnél, a harmadik helyezett Lucas di Grassi pedig a Virgin Racingnél kapott bemutatkozási lehetőséget.