Kész lesznek a szezonnyitóra?

Az egyelőre hiányos forrásokkal rendelkező Campos Meta akár mind a négy februári tesztet is kihagyhatja, ismerte el a spanyol csapat egyik vezetője.

“Bahrein számunkra teszt, nem az első futam lesz” – idézte Daniel Eisent az AP hírügynökség.

A spanyol csapat háza tájáról Bruno Senna tavaly őszi leszerződtetése óta nagyjából csak negatív hírek érkeznek. Tartozásokról hallani, állítólag az autót építő Dallara nem is akarja átadni az elkészült modellt. Maga a főnök, Adrian Campos is elismerte nemrég, hogy további befektetőkre lenne szükség a működésükhöz, az F1 ura, Bernie Ecclestone pedig az alakulat 2010-es rajthoz állásáról sincs meggyőződve.

A stratégiai főnök, Eisen a tesztek kihagyása mellett azt is elmondta a hírekre reagálva, hogy a második pilóta kilétét is csak az új szponzorok belépése után jelentik majd be, de hangsúlyozta, hogy messze nem olyan sötét a kép, mint egyesek lefestik, egyszerűen nem akarnak kapkodni.

“Az autóval nagyon jól haladunk, egy versenyzőt már szerződtettünk, a cél pedig, hogy ott legyünk Bahreinben. Mindenki aggódik, de ez nem csoda, hiszen újoncok vagyunk, az idény pedig hosszú lesz. De a legfontosabb, hogy ott legyünk a rajtrácson, méghozzá a lehető legjobb háttérrel, ideértve az autót is.”